עסקים במשבר
אנו סבורים שכל בעל עסק, אשר מצוי במצוקה תזרימית ולו הקטנה ביותר, יכול רק להרוויח מקבלת ייעוץ מוקדם מתאים ממומחה בתחום חדלות הפירעון, שכן למרבה הצער לעיתים קרובות בעלי עסקים “נזכרים” לפנות לקבלת ייעוץ רק ב”דקה ה- 90″ ולאחר שהעסק שבבעלותם הגיע לנקודת האל חזור ו/או לכדי קריסה.
מניסיוננו, ההימנעות של בעלי עסקים מקבלת ייעוץ מתאים בעתות משבר נובעת מאמונה עיוורת בעסק שבבעלותם, אשר במשך שנים רבות פרנס אותם בכבוד ומתוך מחשבה שאין כל סיבה שהוא לא ישוב לאיתנו במהרה; ברם, בפועל ובמרבית המקרים, אותה אמונה עיוורת כי “מה שהיה הוא שיהיה” הינה בעוכריו של בעל העסק, שכן הימנעות מהתייחסות בזמן לשינויי הנסיבות שהביאו לפגיעה הכלכלית בעסק, בין אם מדובר ב”גיבנת פיננסית” אותה סוחב העסק תקופה ארוכה ובין אם הרעה במצב העסק עקב אירוע חיצוני כזה או אחר, רק מרעה את מצב העסק.
נקודת האזהרה האדומה שעל כל בעל עסק לשים לב אליה הינה, למשל, הזרמת הון אישי לקופת העסק במטרה לממן את פעילותו הגירעונית או חתימת בעל העסק ובני ביתו על ערבויות אישיות, לצורך המשך קבלת שירות מספקי העסק השונים. כבר בשלב זה, על בעל העסק לעצור, לחשוב ולהתייעץ עם מומחה בתחום לגבי המשך פעילות העסק, על מנת שבסופו של יום לא יגיע לכדי מצב שבו לא זו בלבד שעסקו קרס, אלא שהוא ובני ביתו אף איבדו את כל חסכונותיהם האישיים ונותרו חשופים לתביעות אישיות באלפי ובמיליוני שקלים. לצערנו ומניסיוננו, מקרים מסוג זה קורים במדינת ישראל כמעט מדי יום.
משרדנו עתיר ניסיון בליווי עסקים במשבר ומתן ייעוץ לגבי דרכי הפעולה האפשריות בהתאם למצבם, לרבות עצות בעלות משקל רב אשר יכולות לסייע לעסקים להימנע מקריסה כלכלית צפויה. בין היתר למשרדנו ניסיון רב בהגשת בקשות לאישור הסדרי נושים, הקפאות הליכים וכיו”ב וכן בניהול מו”מ עם נושים שונים, לרבות תאגידים בנקאיים ומלווים חוץ בנקאיים.
עורכי הדין במשרדנו, מתוקף ניסיונם הרב בתחום, מכירים את ה”שחקנים” השונים בתיקי חדלות הפירעון, לרבות נציגי כונס הנכסים הרשמי, בעלי תפקידים וכיו”ב, כאשר לדידנו הקשרים והיחסים האישיים המעולים אותם טיפחנו לאורך השנים, מסייעים לקידום הבנות בין החברה שבמשבר לבין נושיה השונים. עורכי הדין במשרדנו אף מתמנים בעצמם כבעלי תפקיד מטעם בית המשפט.